Medische lenzen

Hoe werkt de module?

Naast het declareren van brillen en lenzen is het nu ook mogelijk om medische lenzen en glazen op medische indicatie bij Infomedics te declareren. Via onze module wordt de aankoop op de basisverzekering gedeclareerd. 

U draagt na een verkoop uw vordering aan ons over. Wij verwerken uw declaraties en betalen u binnen de afgesproken termijn uit. Indien gewenst kunnen wij de rekening voor de eigen bijdrage bij uw klant innen. Zo maken we het declareren van medische lenzen voor u gemakkelijker. 

Wel of geen contract met een zorgverzekeraar?

Wij adviseren u om een contractering aan te gaan bij de zorgverzekeraar. Dan hoeft u in de meeste gevallen ook geen machtiging aan te vragen. 

Bent u niet gecontracteerd? Dan dient u een machtiging aan te vragen om uw medische lenzen te kunnen declareren. Dit betekent dat de vergoeding die de zorgverzekeraar uitkeert lager kan zijn dan het bedrag op de door u ingediende declaraties. Indien gewenst sturen wij ook rekening voor het resterende bedrag naar uw klant. 

U kunt in beide gevallen declaraties aanleveren bij Infomedics. Wij verwerken uw declaraties, dienen deze in bij de betreffende zorgverzekeraar en betalen u binnen de afgesproken termijn uit.

Onze dienstverlening

We helpen u graag op weg

Om het indienen van medische lenzen voor u gemakkelijker te maken, kan ons Klantexpertteam u ondersteunen bij de eerste aanleveringen. We begeleiden bij het kiezen van het juiste product per verzekeraar. Daarnaast monitoren we de ingediende aanvraag bij de zorgverzekeraar. Indien gewenst kunnen wij een eventuele restnota voor de eigen bijdrage bij uw klant innen. En mocht er toch een afwijzing komen vanuit de zorgverzekeraar, dan bespreken wij samen met u hoe deze declaratie opnieuw en correct aangeboden kan worden. 

Onze dienstverlening:

  1. Ondersteunen bij eerste aanleveringen
  2. Begeleiden bij juiste keuze per verzekeraar
  3. Monitoren van ingediende aanvraag
  4. Uw eigen Klantexpertteam voor al uw vragen over medische lenzen
icon
Ondersteuning bij eerste aanlevering
icon
Monitoren van ingediende aanvraag
icon
Uw eigen Klantexpertteam voor al uw vragen

Wilt u meer weten over onze module medische lenzen?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.