Impact van het zorgprestatiemodel

GGZ praatplaat Infomedics

Het zorgprestatiemodel heeft geleid tot meer administratieve handelingen, meer rekeningen en daarmee ook meer van uw kostbare tijd.  Infomedics helpt zorgaanbieders succesvol te zijn door niet-zorginhoudelijke activiteiten uit handen te nemen.. We zorgen voor een gestroomlijnd facturatieproces en een lager debiteurenrisico.  

Wie kunnen er gebruik maken van onze dienstverlening?

Iedere zorgverlener die declareert binnen de richtlijnen van de Zorgverzekeringswet kan gebruik maken van onze dienstverlening. Bent u een instelling of een vrijgevestigde zorgverlener en levert u niet-gecontracteerde verzekerde zorg, of levert u een combinatie van niet-gecontracteerde verzekerde én onverzekerde zorg aan? Dan ondersteunen wij u graag! Een voorwaarde is wel dat u in het bezit bent van een geldige AGB-code, ook als het gaat om onverzekerde zorg. Wilt u weten of u aan de juiste voorwaarden voldoet om gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening? Vraag het ons!

We ontzorgen van A tot Z

Declaratieverwerking en factoring

We bieden een totaaloplossing zodat u nergens meer naar om hoeft te kijken. U kiest uw gewenste pakket en wij doen de rest! Dit is wat u van ons kunt verwachten:

  1. U dient uw declaraties in via uw persoonlijke klantportaal
  2. We betalen u uit op een vooraf afgesproken vast moment
  3. We versturen (digitale) rekeningen aan uw klanten zodat zij deze kunnen indienen bij hun zorgverzekeraar
  4. We nemen uw debiteurenrisico over
  5. Uw klantexpertteam is uw persoonlijke aanspreekpunt voor al uw vragen
  6. In het klantportaal heeft u direct inzicht in uw omzetcijfers en ingediende declaraties. Zo blijft u in de regie!

 

Uw voordelen inzichtelijk:
 

icon
Ondersteuning bij verzekeraarszaken en betalingen
icon
Selfservice portaal Infomedics Inzicht
icon
Declareren vanuit uw softwarepakket
icon
Uw eigen Klantexpertteam

Uw start bij Infomedics

Wat staat u te wachten zodra u het contract met Infomedics heeft getekend? Download hieronder het stappenplan van "Uw start bij infomedics". Zo weet u precies hoe de eerste stappen verlopen! 

Coulanceregeling

Wij zijn bekend om te werken met een coulanceregeling. Dit houdt in dat patiënten niet het volledige bedrag hoeven te betalen wanneer zij een rekening via Infomedics ontvangen voor de gekregen behandeling bij uw praktijk. Niet iedere ZBC heeft een overeenkomst met de zorgverzekeraar. In de meeste gevallen krijgt de patiënt dan niet het volledige bedrag vergoed van de verzekeraar, maar ontvangt een deel van het totale bedrag. De ZBC kan ervoor kiezen het bedrag wat niet vergoed wordt kwijt te schelden. Op deze manier betaalt de patiënt nooit meer dan wanneer hij/zij bij een gecontracteerde ZBC een behandeling krijgt, waar wachtlijsten vaak langer zijn.

Let wel, het is goed om hier afspraken met de patiënt over te maken. Zo is het altijd aan te raden dat de patiënt het vergoedingsoverzicht naar de praktijk stuurt zodat het bedrag wat betaald wordt door de patiënt gecontroleerd kan worden. Dit is om te voorkomen dat de patiënt te weinig aan u betaalt. Daarnaast kan er gecontroleerd worden of patiënt het ingehouden eigen risico wel betaalt.

Meer info

Neem contact met ons op

Toch nog vragen over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 088 - 65 55 980 of vul het formulier hiernaast in zodat wij contact met u kunnen opnemen. Let op: bent u al klant van Infomedics? Bel dan 088 - 65 55 987.

Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens achterlaten. Wij zullen spoedig contact met u opnemen.
*Indien u klant bent bij Infomedics
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.