Wie kunnen er gebruik maken van onze dienstverlening?

Iedere zorgverlener die declareert binnen de richtlijnen van de Zorgverzekeringswet kan gebruik maken van onze dienstverlening. Bent u een instelling of een vrijgevestigde zorgverlener en levert u niet-gecontracteerde verzekerde zorg, of levert u een combinatie van niet-gecontracteerde verzekerde én onverzekerde zorg aan? Dan ondersteunen wij u graag! Een voorwaarde is wel dat u in het bezit bent van een geldige AGB-code, ook als het gaat om onverzekerde zorg. Wilt u weten of u aan de juiste voorwaarden voldoet om gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening? Vraag het ons!

Impact van het zorgprestatiemodel

GGZ praatplaat Infomedics

Het zorgprestatiemodel heeft geleid tot meer administratieve handelingen, meer rekeningen en daarmee ook meer van uw kostbare tijd.  Infomedics helpt zorgaanbieders succesvol te zijn door niet-zorginhoudelijke activiteiten uit handen te nemen.. We zorgen voor een gestroomlijnd facturatieproces en een lager debiteurenrisico.  

We ontzorgen van A tot Z

Declaratieverwerking en factoring

We bieden een totaaloplossing zodat u nergens meer naar om hoeft te kijken. U kiest uw gewenste pakket en wij doen de rest! Dit is wat u van ons kunt verwachten:

  1. U dient uw declaraties in via uw persoonlijke klantportaal
  2. We betalen u uit op een vooraf afgesproken vast moment
  3. We versturen (digitale) rekeningen aan uw cliënten zodat zij deze kunnen indienen bij hun zorgverzekeraar
  4. We nemen uw debiteurenrisico over
  5. Uw klantexpertteam is uw persoonlijke aanspreekpunt voor al uw vragen
  6. In het klantportaal heeft u direct inzicht in uw omzetcijfers en ingediende declaraties. Zo blijft u in de regie!

 

Uw voordelen inzichtelijk:
 

icon
Ondersteuning bij verzekeraarszaken en betalingen
icon
Selfservice portaal Infomedics Inzicht
icon
Declareren vanuit uw softwarepakket
icon
Uw eigen Klantexpertteam
Praktijk PLU

Klantverhaal

PLU Centrum voor Geestelijke Gezondheid

PLU Centrum voor Geestelijke Gezondheid is een GGZ instelling die zich richt op psychisch herstel vanuit het perspectief van Positieve Gezondheid en uitgaande van het eigen herstelvermogen van mensen door het bevorderen van eigen regie. PLU is klant geworden bij Infomedics toen het Zorgprestatiemodel werd ingevoerd. Dit was ook voor PLU aanleiding om het facturatieproces uit te besteden. 

Lees het volledige verhaal
Praktijk Aurelius

Klantverhaal

Praktijk Aurelius

Praktijk Aurelius is in 2020 opgericht door Charlotte Immerzeel en Annemieke Timmerman, beiden GZ-psycholoog met ruime ervaring in de GGZ. Samen hadden zij de ambitie om psychische zorg laagdrempeliger te maken en te innoveren: het begin van Praktijk Aurelius. 

Lees het volledige verhaal

Coulanceregeling

Wij zijn bekend om te werken met een coulanceregeling. Dit houdt in dat patiënten niet het volledige bedrag hoeven te betalen wanneer zij een rekening via Infomedics ontvangen voor de gekregen behandeling bij uw praktijk. Niet iedere ZBC heeft een overeenkomst met de zorgverzekeraar. In de meeste gevallen krijgt de patiënt dan niet het volledige bedrag vergoed van de verzekeraar, maar ontvangt een deel van het totale bedrag. De ZBC kan ervoor kiezen het bedrag wat niet vergoed wordt kwijt te schelden. Op deze manier betaalt de patiënt nooit meer dan wanneer hij/zij bij een gecontracteerde ZBC een behandeling krijgt, waar wachtlijsten vaak langer zijn.

Let wel, het is goed om hier afspraken met de patiënt over te maken. Zo is het altijd aan te raden dat de patiënt het vergoedingsoverzicht naar de praktijk stuurt zodat het bedrag wat betaald wordt door de patiënt gecontroleerd kan worden. Dit is om te voorkomen dat de patiënt te weinig aan u betaalt. Daarnaast kan er gecontroleerd worden of patiënt het ingehouden eigen risico wel betaalt.

Meer info

Voor uw patiënt

Uw start bij Infomedics

Wat staat u te wachten zodra u het contract met Infomedics heeft getekend? Download hieronder het stappenplan van "Uw start bij infomedics". Zo weet u precies hoe de eerste stappen verlopen! 

Contact voor klanten en zorgconsumenten

Bent u al klant bij Infomedics en heeft u een vraag?
Bel dan 088-65 55987.

Heeft u een vraag over een rekening van u of uw cliënt? 
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of chat met onze digitale assistent Ella. 

Neem contact met ons op

Heeft u interesse om klant bij ons te worden en toch nog vragen over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 - 65 55 980 of vul het formulier hiernaast in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.