Dutch Dental Care Foundation

Wat doen ze?

DDC is een stichting die belangeloos en met eenvoudige middelen curatieve en preventieve tandheelkundige hulpverleent aan kinderen (en hun families) in Zuid-Kenia. Tandheelkundige problematiek in ontwikkelingslanden wordt vaak onderschat. Vastgesteld kan worden dat slechte mondgezondheid een negatieve invloed heeft op de algehele gezondheid. 

Voor de financiering van onder andere apparatuur en klinieken is DDC afhankelijk van donaties van particulieren en stichtingen en sponsoring door bedrijven. Met een driejarig sponsorcontract biedt Infomedics* de stichting de zekerheid om ook de aankomende jaren de noodzakelijke, tandheelkundige hulp te verlenen aan kinderen in Zuid-Kenia. 

Onze directie over de Dutch Dental Care Foundation

De Dutch Dental Care Foundation is een geweldige organisatie. Geheel belangeloos en met ontzettend veel energie, inzet en passie worden inwoners van Kenia geholpen met zorg voor de mond. De foundation gaat langs scholen om behandelingen uit te voeren bij de schoolkinderen, maar ook de dorpelingen zijn welkom. Hierbij staan preventie en educatie staan centraal. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar wij spreken liever van een kring in een vijver. Tienduizenden mensen worden hier mee geholpen en ik vind het ontzettend gaaf dat wij hier als hoofdsponsor een bijdrage in mogen leveren. Go for it!

Fred Bloem - CEO

Wat is er de afgelopen jaren bereikt?

59.400 Tandenborstels uitgedeeld
64 Scholen bezocht
91.000+ Locals geholpen
720 Klassen waar preventieles is gegeven
10.050 Vullingen geplaatst
655+ Vrijwilligers

Onze collega Mireille over de reis van 2023!

DDC

Ik heb van alles mogen doen. Van helpen in de klassen tijdens de poetsinstructies, naaisetjes maken voor de locals, afwassen in de keuken, helpen schoonmaken van de instrumenten voor de behandelingen tot aan assisteren aan de stoel. Op 1 van de dagen werden wij dansend en zingend onthaalt door alle schoolkinderen, dat was zo mooi om mee te maken! Wat heb ik genoten! Dit is een bijzondere ervaring om nooit te vergeten.

Mireille Hamilton - Medewerker SD zorgconsumenten (Reis 2023)

Onze collega Christy over de reis naar Kenia!

DDC

Op 6 september mochten wij vertrekken naar Kenia met de Dutch Dental Care Foundation. We waren beiden niet eerder in Kenia geweest en hadden geen exact beeld van wat ons te wachten stond. Het is een mooie ervaring geworden waar meerdere positieve en negatieve kanten aan zaten. Aan de ene kant is het moeilijk om te zien hoeveel problemen er zijn op het gebied van (mond)gezondheid. Anderzijds hebben we mogen meemaken hoe de problemen gedeeltelijk ter plekke konden worden opgelost en hoe veerkrachtig en dapper de Keniaanse mensen zijn. Deze ervaring nemen wij mee voor het leven. We zijn erg dankbaar dat Infomedics ons heeft gekozen voor deelname aan dit project en hopen dat deze sponsoring nog jaren zal worden voortgezet!

Christy Cyrus - Teamleider Servicedesk (Reis 2022)

De reis van 2022

Kijk met ons terug op een prachtige reis!