Strategische Samenwerking tussen Infomedics en Flexdata

Deze maand tekenden Infomedics en Flexdata een overeenkomst om samen verder te gaan. Infomedics stelde zich na de samensmelting met Famed als doel om nieuwe producten te ontwikkelen en de administratieve- en organisatorische lasten voor zorgaanbieders nog verder terug te dringen. Om dat doel te realiseren is het investeren in technologische ontwikkeling, ketenintegratie en het efficiënter maken van de bedrijfsprocessen cruciaal. De overname van Flexdata is een investering in beiden en daarmee een belangrijke stap om praktijksoftware en factoring naadloos te laten integreren.

Het in Dordrecht gevestigde Flexdata heeft met haar zelf ontwikkelde softwarepakket Salusys een moderne oplossing gericht op de meer complexe mondzorg, tandtechnische labs en mondzorg in zorginstellingen.

Infomedics en Flexdata
Dirk Jan Emmens, algemeen directeur van Infomedics: “Wij streven ernaar om onze koppelingen met praktijksoftware te verbeteren en onze samenwerking met leveranciers te optimaliseren. We verwachten veel te leren van Flexdata en daarmee hopen we versneld efficiënter te kunnen werken in de keten.” Matthé Roos, directeur Flexdata: “We zijn heel enthousiast over het bundelen van onze krachten met Infomedics en zijn er zeker van dat we hiermee onze oplossing voor ketenautomatisering naar een hoger niveau kunnen brengen. Zowel de werknemers als de klanten van Flexdata gaan profiteren in deze nieuwe combinatie.”

Flexdata blijft als onderdeel van Infomedics zelfstandig opereren.