Dit is Infomedics

goed geregeld, voor iedereen

Ooit begonnen als een declaratiekantoor in Zeist dat alle medische informatie vanaf floppy’s verwerkte. Nu een solide –volledige privacy proof– IT-gedreven organisatie met ruim 7.500 aangesloten zorgaanbieders. Sinds onze oprichting in 1988 hebben we maar één doel: het realiseren van zorgeloze zorg. Wij volgen het principe ‘first time right’ en gaan voor juichende klanten. Met ruim 280 collega’s werken we keihard aan het vereenvoudigen van de processen rondom het leveren van zorg.

Onze merkwaarden

Hier staan wij voor

Authenthiek: wij zijn en blijven onszelf, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.
Betrouwbaar: wij gaan zorgvuldig om met de informatie die wij toevertrouwd krijgen. 
No-nonsense: wij blijven nuchter en handelen oprecht.
Vooruitstrevend: wij zijn continu op zoek naar verbetering en stimuleren initiatief en vindingrijkheid.

Merkwaarden Infomedics

Voor wie werken wij

Zorgaanbieders

Infomedics werkt voor duizenden kleine en grote zorgpraktijken en -instellingen in Nederland. De bekendste activiteit bestaat uit facturering en debiteurenbeheer voor de eerstelijns zorg. Denk daarbij aan tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar wij werken ook voor fysiotherapeuten, chiropractors, podotherapeuten, diëtisten, logopedisten en osteopaten.

Zorgconsumenten

Wij helpen zorgconsumenten zo goed als wij kunnen bij het inzien, begrijpen en betalen van hun rekeningen. Verder vinden wij het heel belangrijk dat zorgconsumenten tevreden zijn over hoe wij dat doen. Dus wij vragen een zorgconsument na elk telefoongesprek om ons te beoordelen. Als een zorgconsument niet tevreden over ons is, nemen wij contact op om vragen alsnog te beantwoorden of problemen op te lossen. 

Infomedics en de maatschappij

Wat vinden we belangrijk?

Wij versturen onze rekeningen naar uw zorgconsumenten. Een belangrijk contactmoment dat u dus eerst zelf had, ligt nu bij Infomedics. Infomedics doet haar uiterste best dit moment voor uw zorgconsument zo aangenaam mogelijk te maken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door sociaal verantwoord te incasseren. Organisaties die dit keurmerk (SVI) voeren zijn zich bewust van hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit betekent dat we er alles aan doen om kosten voor uw zorgconsumenten te beperken en om onnodige kosten te voorkomen. 

Lees meer over Sociaal Verantwoord Incasseren

Infomedics kijkt niet alleen hoe ze in Nederland iets aan de maatschappij kan toevoegen. Ook steunen we een goed doel dat actief is in Afrika. In 2018, 2019 en 2020 zijn wij hoofdsponsor van de Dutch Dental Care Foundation (DDC). Een organisatie die in Kenia belangeloos met eenvoudige middelen tandheelkundige hulp, preventie en educatie verleent. Infomedics draagt deze organisatie een warm hart toe, en ondersteunt daarom zowel met financiële middelen als met vrijwilligers. 

Lees meer over onze samenwerking met DDC 

Transparantie

Wij hebben geen geheimen

8,3 Klanttevredenheid
8,2 Patiënttevredenheid
20+ mln. rekeningen
35 mln. declaraties
8.500+ zorgaanbieders
280+ medewerkers