Dit is Infomedics

goed geregeld, voor iedereen

Ooit begonnen als een declaratiekantoor in Zeist dat alle medische informatie vanaf floppy’s verwerkte. Nu een solide –volledige privacy proof– IT-gedreven organisatie met ruim 7.500 aangesloten zorgaanbieders. Sinds onze oprichting in 1988 hebben we maar één doel: het realiseren van zorgeloze zorg. Wij volgen het principe ‘first time right’ en gaan voor juichende klanten. Met ruim 280 collega’s werken we keihard aan het vereenvoudigen van de processen rondom het leveren van zorg.

Onze merkwaarden

Hier staan wij voor

Authenthiek: wij zijn en blijven onszelf, doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.
Betrouwbaar: wij gaan zorgvuldig om met de informatie die wij toevertrouwd krijgen. 
No-nonsense: wij blijven nuchter en handelen oprecht.
Vooruitstrevend: wij zijn continu op zoek naar verbetering en stimuleren initiatief en vindingrijkheid.

Merkwaarden Infomedics

Voor wie werken wij

Zorgaanbieders

Infomedics werkt voor duizenden kleine en grote zorgpraktijken en -instellingen in Nederland. De bekendste activiteit bestaat uit facturering en debiteurenbeheer voor de eerstelijns zorg. Denk daarbij aan tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar wij werken ook voor fysiotherapeuten, chiropractors, podotherapeuten, diëtisten, logopedisten en osteopaten.

Zorgconsumenten

Wij helpen zorgconsumenten zo goed als wij kunnen bij het inzien, begrijpen en betalen van hun rekeningen. Verder vinden wij het heel belangrijk dat zorgconsumenten tevreden zijn over hoe wij dat doen. Dus wij vragen een zorgconsument na elk telefoongesprek om ons te beoordelen. Als een zorgconsument niet tevreden over ons is, nemen wij contact op om vragen alsnog te beantwoorden of problemen op te lossen. 

Infomedics en de maatschappij

Wat vinden we belangrijk?

Sociaal Verantwoord Incasseren

De voornaamste reden dat u ons kent, is omdat wij u een rekening sturen voor zorg die u heeft gehad. Voor u niet het leukste moment in de week, voor ons een belangrijk contactmoment met u. We willen dit daarom zo aangenaam mogelijk maken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door sociaal verantwoord te incasseren. Organisaties die dit keurmerk (SVI) voeren zijn zich bewust van hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit betekent dat we er alles aan doen om kosten voor u te beperken en om onnodige kosten te voorkomen. 

Lees meer over Sociaal Verantwoord Incasseren

Collectief Schuldregelen en Schuldenknooppunt

Infomedics is aangesloten bij Collectief Schuldregelen van NVVK Financiële Hulpverleners en bij het Schuldenknooppunt. Met Collectief Schuldregelen krijgt iemand met schulden veel sneller duidelijkheid. Dankzij het Schuldenknooppunt hoeft de schuldhulpverlener (bijvoorbeeld de gemeente) niet meer met alle individuele schuldeisers te schakelen, maar alleen met het knooppunt. Tenslotte kunnen vanuit het Saneringskrediet alle schuldeisers vanuit één krediet betaald worden.

Lees meer over Infomedics en Collectief Schuldregelen

Dutch Dental Care Foundation

We kijken niet alleen hoe we in Nederland iets aan de maatschappij kunnen toevoegen. Infomedics steunt ook een goed doel dat actief is in Afrika. In 2018, 2019 en 2020 zijn wij hoofdsponsor van de Dutch Dental Care Foundation (DDC). Een organisatie die in Kenia belangeloos met eenvoudige middelen tandheelkundige hulp, preventie en educatie verleent. Infomedics draagt deze organisatie een warm hart toe, en ondersteunt daarom zowel met financiële middelen als met vrijwilligers. 

Lees meer over onze samenwerking met DDC 

Transparantie

Wij hebben geen geheimen

8,3 Klanttevredenheid
8,2 Patiënttevredenheid
20 mln. Rekeningen
35 mln. Declaraties
8.500+ Zorgaanbieders
280+ Medewerkers