Wie we zijn

Werken bij infomedics amanda

Zorg voor elkaar

Infomedics is gevestigd in Almere en er werken bijna 300 mensen. We werken elke dag aan het makkelijker en beter maken van de administratieve kant van de Nederlandse zorg. Het verschil maken in de zorg, daar gaan we voor. Om deze optimaal te laten functioneren. En vooral menselijk te houden.

Lees meer over onze merkwaarden

 

Onze geschiedenis

Ooit begonnen als een declaratiekantoor in Zeist dat alle medische informatie vanaf floppy’s verwerkte onder de naam Famed, dat later fuseerde met Infomedics. Sinds onze oprichting in 1988 hebben we als doel: het realiseren van zorgeloze zorg.

Inmiddels heeft Infomedics zich ontwikkeld tot de grootste en meest efficiënte declaratieverwerker in de Nederlandse zorg. Er worden dagelijks ruim 100.000 declaraties verwerkt. Dit doen we voor meer dan 7.500 zorgverleners in de mondzorg, paramedie, GGZ, hulpmiddelen (audiciens/opticiens) en medisch specialistische zorg.

Lees meer over de geschiedenis van Infomedics

Wat we doen voor zorgconsumenten

Man bekijkt rekening

Zorg voor elkaar

We helpen u bij het bekijken, begrijpen en betalen van uw rekeningen. We vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent over onze dienstverlening. We willen op een positieve manier bijdragen aan de Nederlandse zorg.

  • Als dat kan, controleren we of u recht hebt op een vergoeding voor de behandelingen op uw rekening. U hoeft de rekening dan niet meer zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar.
  • Kunt u de rekening nu niet betalen? Dan bieden we zonder extra kosten uitstel van betaling of een betalingsregeling.
  • We doen er alles aan om zo bereikbaar mogelijk te zijn. U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of onze digitale assistent Ella, die 24 uur per dag voor u klaar staat.

 

Bekijk onze contactopties

 

Ziekenhuismedewerker voert operatie uit

Wij brengen een glimlach in uw praktijk

Infomedics werkt voor duizenden kleine en grote zorgpraktijken, zorgverleners en zorginstellingen in Nederland. Denk daarbij aan tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar wij werken ook voor audiciëns/opticiëns, fysiotherapeuten, chiropractors, podotherapeuten, diëtisten, logopedisten, osteopaten en specialisten in de geestelijke gezondheidszorg.

  • We sturen rekeningen en zorgen ervoor dat deze betaald worden. Dat scheelt u veel werk en administratie.
  • We betalen de kosten van behandelingen of diensten die u aanlevert, alvast aan u uit. Daardoor hebt u gegarandeerde inkomsten en loopt u minder financiëel risico.
  • We zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen over de rekening. Dat scheelt veel vragen bij uw praktijk.

 

Bekijk hoe we u kunnen ontzorgen!

Wat we belangrijk vinden

IM_ZVE_3123_sRGB

Infomedics staat midden in de samenleving, daarom vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

Lees op onderstaande pagina meer over hoe we dat doen. 

Infomedics en de maatschappij

Infomedics is onderdeel van MSPS Groep B.V.

Infomedics is sinds maart 2023 onderdeel van MSPS Groep B.V., net als Clearing House Apothekers, Vertimart, Gé Systems Nederland en Flexdata. MSPS Groep B.V. is onderdeel van HAL Investments. MSPS staat voor Medical Software & Processing Services.  

Binnen MSPS is een opsplitsing gemaakt tussen factoring- & clearingbedrijven en praktijksoftwarebedrijven. De bedrijven werken autonoom en bieden hun eigen diensten aan de markt.  

MSPS

De bedrijven die onder MSPS vallen, zetten zich gezamenlijk in om onze missie waar te maken: 

Het verschil maken in de zorg, daar gaan we voor. Om deze optimaal te laten functioneren en vooral menselijk te houden. 

Alle bedrijven binnen MSPS zetten zich in voor het optimaliseren van praktijken van eerstelijns zorgaanbieders in Nederland. Gezamenlijk verzorgen zij de gehele keten, vanaf de behandeling tot en met het innen van declaraties. Met als doel om maximale efficiency voor zorgaanbieders, zorgconsumenten en zorgverzekeraars te realiseren. 

Hoe we dit waarmaken?  
Binnen MSPS wordt kennis uitgewisseld en samengewerkt met als doel het realiseren van een naadloze integratie van de praktijksoftware en het declaratieplatform. Zo willen we vanuit het principe ‘first time right’ het gehele declaratieproces nog verder finetunen, met als ultiem doel: blije klanten. 

Meer informatie over MSPS Groep B.V. leest u hier: www.mspsgroep.nl  

Infomedics in cijfers

8 Klanttevredenheid
8,2 Patiënttevredenheid
20+ mln. rekeningen
35 mln. declaraties
7500 + zorgaanbieders
±300 medewerkers