Karel Blokhuis

Als IT technical lead is Karel Blokhuis werkzaam op de IT-afdeling. Hij is de connectie tussen de IT-afdeling en de andere afdelingen. Samen met zijn team houdt hij zich onder andere bezig met het onderhouden en vernieuwen van systemen, maar zoekt hij ook proactief naar oplossingen om het systeem voor onze klanten zo veilig mogelijk te houden. Alles zodat bijvoorbeeld hackers, geen kans krijgen. Dit resulteert in werk dat voor de gehele organisatie van groot belang is, maar niet altijd direct tastbaar is.

“Ik noem het altijd de triangel in het orkest, je merkt niet dat hij er is, maar als je hem niet hoort dan is het een groot gemis. Voor de organisatie is tachtig procent van ons werk niet zichtbaar. Dit maakt het niet minder belangrijk. We werken proactief en reactief. Zo denken we bijvoorbeeld altijd vooruit om aan te blijven sluiten bij de behoeften vanuit de organisatie, tegelijkertijd proberen we mogelijke problemen voor te zijn. Reactief zijn we juist veel bezig om gebruikersvragen te behandelen en om brandjes te blussen zoals het oplossen van onverwachte storingen.”

'We kunnen ontzettend snel schakelen bij een onverwachte storing'

“Ik vind het mooi om te zien wat er in ons team gebeurt tijdens het reactieve deel. We kunnen bij onverwachte storingen ontzettend snel schakelen, we vinden elkaar helemaal in zulke situaties. Er is geen onderscheid meer tussen verschillende IT-(sub)teams en iedereen voelt grote verantwoordelijkheid om een probleem gezamenlijk op te lossen. Hierna moeten we wel altijd even stoom afblazen aan de tafelvoetbaltafel. Sinds kort houden we de score bij, zoals IT’ers dat doen, in een uitgebreid Excel-bestand.”

Karel

Infomedics gelooft echt in de kracht van het zelf doen, dat houdt het werk uitdagend!

Karel Blokhuis (IT technical lead)

'Infomedics gelooft in de kracht van het zelf doen'

“Bijzonder aan Infomedics is dat ze geloven in de kracht van het zelf doen. Veel bedrijven werken met externen, hier werken een aantal collega’s vanuit Polen, maar hebben we ook een heel IT-team ‘in house’. Dit zorgt ervoor dat ik projecten mag doen die ik anders nooit had kunnen doen. Sinds de fusie met Famed hebben we de opdracht gekregen ervoor te zorgen dat we ook op technisch gebied één organisatie vormen. Zo hebben we het telefonie- en e-mailsysteem al samengebracht en zijn we nu bezig om alle accounts in één systeem krijgen. Dit zijn hele leuke projecten die ervoor zorgen dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga.”

'Hart voor de mensen, hard voor de hacker'

“Ook de balans in mijn functie maakt mij blij. Ik heb altijd van IT in al zijn vormen gehouden, maar dat neemt niet weg dat ik het ook heel fijn vind om met mensen te werken en anderen te helpen. Deze dingen kan ik in mijn functie combineren: aan de ene kant luister ik naar en houd ik veel rekening met de mensen om me heen, aan de andere kant houd ik ook altijd voor ogen dat we als organisatie een doel hebben waar we naartoe werken. Ik heb hart voor de mensen waarmee ik werk en ben tegelijkertijd hard voor de hacker.”