Interview Dirk Jan Emmens in Dentz (6)

SCHAALVERGROTING INFOMEDICS WERKT IN HET VOORDEEL VAN DE TANDARTS
Met het samengaan van Famed en Infomedics is de grootste factoringmaatschappij in de zorg ontstaan met meer dan 7.500 klanten en 275 medewerkers. Het bedrijf gaat verder onder de naam Infomedics, de naam van het bedrijf dat Dirk Jan Emmens in 2009 overnam van QAT Investments. “Tien jaar geleden wist ik dat schaalgrootte belangrijk zou worden, maar had ik niet durven dromen dat die stap toen zou leiden tot het bedrijf wat er nu staat.”

Fusie Famed - Infomedics

Wiens ambitie was het om Famed en Infomedics samen te voegen?
Het was de ambitie van het hele management team van Infomedics en van onze aandeelhouder HAL Investments omdat schaalgrootte belangrijk is. Er is een grote consolidatie aan de gang in de mondzorg. Enerzijds door het groeiend aantal ketens en anderzijds door de afname van het aantal (kleinere) praktijken.

Is schaalvergroting wellicht zelfs een noodzakelijkheid in deze sector?
Ja. Zowel bij Famed als Infomedics zagen we de marges teruglopen. Dit komt enerzijds door de sterke toename in het aantal ketens maar anderzijds ook door de stijgende investeringen die nodig zijn in onze IT-systemen. Het grootste deel van onze IT-investeringen gaat naar ‘security’ en ‘redundancy’ oftewel goede beveiliging en het waarborgen van continue beschikbaarheid van de systemen. Om deze investeringen te kunnen blijven doen, is schaalgrootte noodzakelijk en het samengaan van Famed en Infomedics onvermijdelijk. En laten we wel zijn, Nederland is een relatief klein land en met ‘maar’ 5.500 mondzorgpraktijken is er op termijn geen ruimte meer voor twee grote spelers als Famed en Infomedics.

Lees het volledige artikel hier vanaf pagina 16.