Infomedics sluit aan bij NVVK

Er zijn weinig Nederlanders die nog nooit een rekening van Infomedics ontvangen hebben. Omdat we zoveel rekeningen versturen, krijgen we regelmatig te maken met betaalachterstanden. Een belangrijke reden om het regelen van schulden te vereenvoudigen. Door aan te sluiten bij de NVVK creëren we meer efficiëntie en kunnen we de afhandeling van schulden vereenvoudigen en versnellen. 

Sociaal verantwoord incasseren
We hechten waarde aan consumentvriendelijk incasseren. We vinden het belangrijk dat de klanten van onze klanten (zorgconsumenten) een prettige ervaring hebben met ons. Als die ervaring onprettig is, dan krijgen onze klanten (zorgaanbieders) er juist een zorg bij. Op dit moment kunnen zorgconsumenten hun rekening in maximaal 6 termijnen voldoen. Dit kan direct eenvoudig online geregeld worden zonder tussenkomst van een medewerker. Ook kosteloos uitstel kan direct online geregeld worden. We blijven kritisch en kijken steeds of het voor iedereen toegankelijk is en of we het nog makkelijker kunnen maken.

We zijn een partij die rekening incasseert, onze klanten (zorgaanbieders) hebben recht op de betaling van de behandeling. Maar we doen dit wel op een maatschappelijk verantwoorde manier en hebben dan ook sinds 2018 het keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren. Lees hier meer over het keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

Over NVVK
De NVVK is sinds 1932 de grootste branchevereniging voor schuldhulp en financiële dienstverlening. Voor mensen met financiële zorgen biedt de NVVK via hun leden de beste hulp die er is. Gericht op oplossingen. Zo lang als het moet, zo kort als het kan. 

Lees meer informatie op de website van NVVK 

  • Collectief Schuldregelen

Collectief Schuldregelen functioneert als een verlengstuk van consumentvriendelijk incasseren. Schulden regelen is normaal gesproken een stroperig proces. Het kan wel tot 9 maanden duren voor er uitsluitsel is en een zorgconsument weet waar hij aan toe is. Dat geeft veel stress. Met Collectief Schuldregelen gaat dat sneller. Iemand met schulden heeft niet meer met zoveel verschillende schuldeisers te maken, maar kan met een saneringskrediet alle schuldenproblemen oplossen.

  • Schuldenknooppunt 

Infomedics is ook aangesloten bij het Schuldenknooppunt. Het Schuldenknooppunt helpt bij de communicatie met bewindvoerders. Daar krijgt ook Infomedics steeds meer mee te maken: veel beschikkingen om adresseringen aan te passen en verzoeken tot regelingen.

We blijven bij Infomedics scherp op andere of aanvullende initiatieven die bijdragen aan sociaal en consumentvriendelijk incasseren. 

 

 

Vignet schuldenknooppunt