Hoe werkt dat met de tarieven/codes op mijn rekening?

Infomedics verstuurt rekeningen voor verschillende zorgaanbieders zoals tandartsen, maar ook bijvoorbeeld fysiotherapeuten. Zorgaanbieders hebben voor alle handelingen die ze uitvoeren een code, zo staat de code C11 in de mondzorg bijvoorbeeld voor een periodieke controle. Bij fysiotherapeuten zijn de codes weer wat anders gevormd, en zo gebruikt iedere zorgaanbieder zijn eigen codes om weer te geven welke behandelingen u gehad heeft.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakt regels en houdt toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars met betrekking tot betaalbare zorg. Aan alle codes zit een maximaal tarief gekoppeld, dat bepaald is door de NZa. Voor meer informatie over de verrichtingen en tarieven per zorgsoort kunt u terecht op de website van de NZa (klik hier). Heeft u een specifieke vraag over mondzorgkosten? Meer informatie vindt u op: www.allesoverhetgebit.nl of www.mondzorgkosten.nl

Uw zorgaanbieder bepaalt welke codes en met welk tarief deze op uw nota komen te staan. Als u het hier niet mee eens bent of hier vragen over heeft moet u contact opnemen met uw zorgaanbieder.