Hendrik Morskate

Als Functional and Interactive Designer bedenkt Hendrik Moskate hoe de Infomedics online platformen voor klanten en zorgconsumenten eruit moeten zien. Hij is ‘product owner’ van het Infomedics portaal en heeft daarnaast de betaalpagina, het betaalplan en het interne systeem ontworpen. Al deze platformen blijven altijd in beweging en worden steeds verbeterd.

“Als product owner van het portaal voor onze klanten, Inzicht, ben ik verantwoordelijk voor wat er in elke versie gebeurt. Ook heb ik het helemaal uitgetekend en zorg ik ervoor dat het zo gebruiksvriendelijk mogelijk wordt. Het portaal wordt door veel zorgverleners gebruikt en we krijgen goede feedback. We luisteren altijd goed naar alle terugkoppeling, zodat we daarvan kunnen leren voor onze volgende versies.”

'Elke anderhalve maand gaat er een nieuwe versie live'

“We zitten nu in versie 52 van ons portaal. We brengen ongeveer elke anderhalve maand een nieuwe versie uit. De feedback van klanten proberen we snel te verwerken, hiervoor schakelen we met onze IT’ers in Polen. Doordat ik met zo veel projecten tegelijk bezig ben is mijn werk heel dynamisch: ik kan vandaag met iets bezig zijn en morgen komt er dan weer een ander project langs dat aandacht verdient. Mijn grootste uitdaging is alle ballen in de lucht houden.”

Het blijft apart om kantoor binnen te lopen en ‘mijn’ schermen overal te zien!

Hendrik Morskate (Functional and Interactive Designer)

'Ik teken de schermen die gebruikers op hun computer zien'

“Toen ik bij Infomedics begon, mocht ik gelijk aan de slag met het tekenen van het vernieuwde systeem. Op technisch gebied was alles al bedacht, maar mijn taak was om te bedenken welke functies verschillende knoppen moesten hebben en deze letterlijk op een papiertje te schetsen. Dit is het begin geweest van de schermen zoals die nu op de schermen van alle gebruikers te zien zijn. Inmiddels is mijn functie zo ontwikkeld dat ik me tijdens dit ontwikkelproces steeds minder bezig houd met het esthetische deel en vooral zoek naar verbeterd gebruiksgemak.”

'Het blijft apart om kantoor binnen te lopen en ‘mijn’ schermen overal te zien'

“Ik haal veel voldoening uit de grote impact en het directe resultaat van mijn werk. Je bedenkt het, ontwerpt het en een paar weken later zie je er mensen gebruik van maken. Het blijft apart om ‘s ochtends kantoor binnen te lopen en ‘mijn’ ontworpen schermen op alle computers te zien. Zo ging dat ook met onze iDEAL-betaalpagina die ik ontwierp voor zorgconsumenten. Die is nu ongeveer een half jaar live en ik zie wekelijks meer dan 90 duizend betalingen binnenkomen. Dit vind ik heel cool.”