2000

Robert de Hoog komt met het idee om declaratieverwerking in de zorg te digitaliseren. Samen met Sweder van Wijbergen, Ad Ketelaars en enkele andere investeerders legt hij de basis voor Infomedics, met als doel om het declaratieproces in de zorg sterk te vereenvoudigen en met Infomedics daarin een centrale rol te vervullen.  

2001

De officiële start en oprichting van Infomedics. Er wordt een pand in Almere betrokken, want dat was de stad van de vele mogelijkheden, ook qua arbeidsmarkt. Vanuit het eerste kantoor aan de Wormerweg wordt de basis gelegd voor het clearinghouse van de nationale zorg.  

Infomedics oud klein

2004

Na enkele roerige jaren gaat Infomedics op zoek naar investeerders om verder te kunnen groeien. QAT Investments grijpt samen met investeringspartner Dirk Jan Emmens deze kans en neemt een minderheidsbelang in Infomedics. Sweder van Wijnbergen neemt ontslag als algemeen directeur, Ad Rietberg en Dirk Jan Emmens nemen de directie gezamenlijk over.  

2005

De KNMT, Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde, de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland, is een eigen factoring en clearing organisatie gestart onder het label NMT FenCS en zoekt naar een partij voor de complete afhandeling. NMT FenCS moest de concurrentie aangaan met Famed, dus een modern, betrouwbaar en efficiënt platform was noodzakelijk. Zij kiest op die gronden voor Infomedics, voor een periode van vijf jaar. Met een scherpe propositie (“1 euro voor een factuur”) werd direct een groot marktaandeel gerealiseerd en was Infomedics de fase van startup ontstegen.    

Ook gaat Infomedics dat jaar de samenwerking aan met Intramed: de grootste praktijksoftware leverancier in de paramedische markt. Kort daarop wordt D-Pay gelanceerd met als doel om elke paramedische behandeling met één druk op de knop vanuit de praktijksoftware om te zetten in cash. Zo wordt de term ‘Dinnen’ geïntroduceerd, oftewel ‘Direct innen’. Hiermee zet Infomedics de eerste stappen op de paramedische markt, met onder andere fysiotherapeuten.   

2006

Dit is het jaar van de afschaffing van het ziekenfonds en de invoering van de verplichte basisverzekering. De zorgverzekeraarsmarkt belandt in een chaos, want de zorgverzekeraars moeten hun systemen compleet omgooien. Met het efficiënte en moderne clearing systeem speelt Infomedics hier uitstekend op in en wordt administratieve chaos bij zorgverzekeraars en zorgaanbieders die met Infomedics werken voorkomen. Het percentage declaraties dat met zorgverzekeraars wordt afgehandeld neemt vanaf dat moment een vlucht en Infomedics krijgt een voorsprong op de concurrentie.  

2008

In dit jaar wordt Infomedics geherfinancierd, QAT Investments koopt Sweder van Wijnbergen en enkele andere aandeelhouders uit en verkrijgt zo meer dan 90% van de aandelen. Ad Rietberg en Dirk Jan Emmens nemen ontslag als algemeen directeur. Er wordt een nieuwe directeur aangesteld.   

2009

QAT Investments neemt de resterende aandelen over van enkele informele investeerders van het eerste uur en vervolgens wordt Infomedics overgenomen door Jupiter Trading, een houdstermaatschappij van Dirk Jan Emmens en Navitrade de houdstermaatschappij van de familie  Pepping (eigenaar van de rederij Seatrade). Na deze overname  neemt Dirk Jan Emmens opnieuw de plek van algemeen directeur in. Het bedrijf telt op dat moment ongeveer 50 medewerkers en draait bescheiden zwarte cijfers.   

2010

Na tien jaar is het tijd om de Wormerweg te verlaten en een groter pand te betrekken. Dat wordt een kantoor aan de Louis Armstrongweg, in de muziekwijk in Almere-Stad. Geen standaard kantoorpand, maar een kantoor midden in een woonwijk. Door de interne vide en het dakterras een fijne plek om te werken.  

2012

Infomedics slaat een grote slag via een fusie met DFA Services (factoring & clearing in de mondzorg) en zusje DFA Mediparc (factoring & clearing en praktijksoftware voor zelfstandige behandelklinieken). Tegelijkertijd neemt Infomedics de grootste klant NMT FenCS over waarvoor zij al sinds 2005 de afhandeling van declaraties verzorgt. Dit is een belangrijke stap voor Infomedics. Het zorgt voor een veel grotere klantenportefeuille en even zo grote toename van het factoringvolume dat over de balans en bankrekening van Infomedics loopt. Door deze ontwikkelingen wordt Infomedics in één klap driemaal zo groot en het factoringvolume gaat richting 1 miljard euro: niet veel minder dan dat van marktleider Famed.   

Niet onbelangrijk, HAL Investments krijgt op dat moment als aandeelhouder van DFA Services en DFA Mediparc een minderheidsbelang in Infomedics in handen. En deze kapitaalkrachtige aandeelhouder stelt Infomedics in staat om verder door te groeien, ook via fusies en overnames.  

2015

Het nieuwe factoring & clearing platform TIM (‘The Infomedics Machine’) wordt gelanceerd. Dit is een geheel door Infomedics zelf ontwikkeld platform waarmee het bedrijf tot op de dag van vandaag een ‘top of the bill- service’ kan bieden aan duizenden zorgaanbieders in Nederland. Het is het meest efficiënte systeem in Nederland en daarbuiten. Robuust, schaalbaar en betaalbaar. Dit systeem maakt de voorsprong van Infomedics op concurrenten onoverbrugbaar.  

Daarnaast wordt in dat jaar Pien Support aangekocht: hiermee kunnen tandartsen checken wat er in het verzekeringspakket van de zorgconsument gedekt wordt. Het is een bescheiden maar belangrijke overname, het is de eerste stap van Infomedics – als processing company – in de customer-facing software voor de zorg.  

Pien klein.png

Door de groei van Infomedics is er behoefte aan een groter kantoor met moderne faciliteiten. Het pand in de Muziekwijk is helaas te klein geworden. De nieuwe locatie wordt gevonden in het WTC in Almere-Stad. Het toen nog hoogste gebouw van Flevoland biedt een goed onderkomen aan Infomedics, dat haar intrek neemt op de gehele vierde verdieping.  

2016

Achter de schermen worden voorbereiding getroffen voor de toekomst. HAL Investments neemt de aandelen van Geert Pepping over en krijgt daarmee een meerderheidsbelang in Infomedics. De overige aandelen blijven bij Dirk Jan Emmens en zijn management.  

2018

In november van dit jaar vindt de samensmelting van de twee grootste partijen in de markt plaats: Famed en Infomedics gaan samen verder met een blijvende focus op digitalisering van de zorg. Door deze twee bedrijven samen te voegen ontstaat ‘the best of both worlds’. Beide bedrijven hebben jarenlange ervaring binnen de factoring & clearing in de zorg en zijn inmiddels in meerdere zorgsegmenten actief. Met TIM heeft Infomedics een schaalbaar en efficiënt platform dat het totale volume van beide bedrijven probleemloos kan verwerken. Door deze fusie ontstaat de grootste factoring & clearing organisatie in de zorg met een gezamenlijk volume van bijna 3 miljard euro.   

Infomedics-Famed klein

Het doel van de combinatie blijft het optimaal ondersteunen van zorgaanbieders in Nederland door administratieve lasten maximaal uit handen te nemen. Dit onder leiding van het management van Infomedics, maar nu met twee locaties, in Almere en Amersfoort. In de aandeelhoudersstructuur wijzigt niets: HAL Investments en het management onder leiding van Dirk Jan Emmens houden koers.  

2019

De naam Infomedics blijft behouden en er komt een nieuwe, herkenbare huisstijl. Dit zorgt ervoor dat ook in beeld duidelijk wordt dat Infomedics een autoriteit is en meegaat met de tijd. De roze envelop valt bij velen op de deurmat en is de afgelopen jaren een iconisch punt van herkenning geworden. 

output-onlinepngtools (1).png

Ook wordt in dat jaar Flexdata aangekocht. Hiermee wordt opnieuw een praktijksoftware-organisatie in de zorg overgenomen. Met Salusys heeft Flexdata een state-of-the-art softwarepakket dat mondzorgverleners in de praktijk ondersteunt. Het is de eerste stap van Infomedics in haar ambitie om voorwaarts te integreren in de keten.  

2020

De groei zorgt voor een derde verhuizing in de geschiedenis van Infomedics en zij verhuist naar een gebouw op steenworp afstand van het WTC. Dit nieuwe kantoorgebouw biedt, naast meer vierkante meters, meer mogelijkheden om het kantoor in Infomedics-stijl aan te kleden. Daarnaast maakt dit nieuwe kantoor het mogelijk dat de medewerkers van Famed vanaf dat moment ook in Almere kunnen komen werken. Infomedics betreedt de bovenste drie verdiepingen van het Newday pand dat gedeeld wordt met diverse andere organisaties.  

infomedics58 kleinklein

Dirk Jan Emmens draagt in de loop van 2020 het stokje over aan Fred Bloem. Fred is al sinds 2008 bij de onderneming betrokken: eerst als CFO en later ook als COO. Vanaf dat moment vervult Fred de rol van Managing Director en richt Dirk Jan zich als CEO van Infomedics Holding op de langetermijnstrategie.   

2021

In februari wordt CHA overgenomen: het befaamde clearinghouse voor apotheken in Nederland. Hiermee verbreedt Infomedics haar domein naar de farmacie en groeit het totale declaratievolume naar meer dan 5 miljard euro.   

CHA klein

In november van dat jaar vindt de overname van Gé Systems Nederland (GSN) en zusje W3AppsOnline plaats. Deze twee organisaties bedienen een groot aantal mondzorgpraktijken met hun modulaire praktijksoftwarepakketten Simplex en Simplex-M. De volgende stap in de voorwaartse integratie is een feit.   

GSN transparant

2022

Op 1 januari treedt Dirk Jan Emmens terug als CEO en wordt deze rol door Fred Bloem overgenomen. Infomedics heeft zich ontwikkeld tot de grootste en meest efficiënte declaratieverwerker in de Nederlandse zorg. Er worden dagelijks ruim 100.000 declaraties verwerkt voor meer dan 10.000 zorgverleners in de mondzorg, paramedie, farmacie, geestelijke gezondheidszorg, hulpmiddelen (audiciens/opticiens) en medisch specialistische zorg. Bijna elke Nederlander heeft wel eens een rekening van Infomedics ontvangen, na een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut, in een roze envelop of via e-mail.   

2023

Vertimart en Infomedics gaan samen verder onder dezelfde moeder: MSPS Holding B.V., onderdeel van HAL Investments. Alle bedrijven binnen MSPS zetten zich in voor het optimaliseren van praktijken van eerstelijns zorgaanbieders in Nederland. Gezamenlijk verzorgen zij de gehele keten, vanaf de behandeling tot en met het innen van declaraties. Met als doel om maximale efficiency voor zorgaanbieders, zorgconsumenten en zorgverzekeraars te realiseren.

vertimart klein
Klantbinding

 

Infomedics staat niet stil en is continue op zoek naar manieren om zorgaanbieders maximaal te ondersteunen. Onze missie is het verschil maken in de zorg, daar gaan we voor. ​Om deze optimaal te laten functioneren en vooral menselijk te houden.

Wij geloven dat iedereen recht heeft op goede en adequate zorg. Dat wanneer er zorg verleend moet worden, daar de tijd én aandacht voor is. Infomedics staat midden in de samenleving, daarom vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Lees hier meer