Infomedics Betaalplan

Voor als het even niet uitkomt

Voor als het even niet uitkomt
Het Infomedics Betaalplan is voor zorgconsumenten die zorg nodig hebben, maar niet direct de volledige rekening kunnen betalen. Iedereen kent het wel zo'n maand waar ineens kostbare goederen zoals een wasmachine of een auto kapot gaan én u ook nog eens geconfronteerd wordt met een hoge zorgrekening. Wat gaat u doen? Of beter gezegd welke financiële 'tegenvaller' gaat u als eerste oplossen? Bij Infomedics snappen wij dat iedereen wel eens met zo'n situatie te maken kan krijgen en daarom bieden wij voor onze zorgrekeningen het Infomedics Betaalplan aan.

Hoe werkt het Infomedics Betaalplan? 
Wij vinden het belangrijk dat u op een verantwoorde manier geld leent. U kunt daarom met het krediet vanuit het Infomedics Betaalplan alleen zorgrekeningen van Infomedics betalen. Er wordt geen geld op uw rekening gestort. Het is dus niet mogelijk dat het geld wordt besteed aan zaken anders dan zorgkosten. Heeft u een rekening van Infomedics ontvangen, dan geeft u in het patiëntportaal aan of de rekening betaald moet worden met het betaalplan. Het is een geruststellende gedachte dat de financiering van de behandeling (vooraf) goed geregeld is. 

Feiten & Cijfers

8,5% vaste rente
€250,- minimaal te lenen
€7.500,- maximaal te lenen
Snel beoordeling in enkele dagen
€0,- geen opnamekosten
Kosteloos vervroegd aflossen

Aanvragen

Hoe werkt dat?

Voor het aanvragen van het Infomedics Betaalplan volgt u zes simpele stappen:

 1. Vraag uw zorgverlener om een inschatting van de kosten van de behandeling.
 2. Kijk op infomedics.nl/betaalplan voor een inschatting van wat u kunt lenen.
 3. Lever de benodigde documenten aan om het Betaalplan aan te vragen.
 4. Na controle van uw documenten hoort u binnen enkele dagen of uw aanvraag is geaccepteerd.
 5. Na acceptatie van uw aanvraag laat u zich behandelen bij uw zorgaanbieder.
 6. U krijgt een rekening van Infomedics die u via uw portaal kunt betalen uit het Infomedics Betaalplan.

 

Start uw aanvraag nu! 

Specificaties

Wat moet ik weten?

Beperkt Doorlopend Krediet
Het is belangrijk om te weten dat u met het Infomedics Betaalplan¹ een beperkt doorlopend krediet afsluit. Infomedics Betaalplan NV is hiervoor kredietverstrekker. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van het Infomedics Betaalplan kenmerken: 

 • Wij toetsen uw aanvraag voor het Infomedics Betaalplan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en controleren dan ook of u nog recht heeft i.v.m. eventuele eerdere registraties bij het BKR. 
 • De rente die wij in rekening brengen voor uw beperkt doorlopend krediet is 8,5%. Dit is een vast percentage en wordt alleen berekend over het daadwerkelijk opgenomen krediet.
 • Er worden geen opnamekosten berekend.
 • Het minimaal te lenen bedrag is €250,- en het maximaal te lenen bedrag is € 7.500,-.
  • Afhankelijk van een aantal eisen waar u wel of niet aan kunt voldoen, komt u wel óf niet in aanmerking om daadwerkelijk het maximale bedrag van €7.500,- te lenen. 
 • De opnameperiode bedraagt maximaal 18 maanden, aansluitend start de aflossingsperiode. 
 • U kunt uw lening alleen inzetten voor het betalen van een (deel)factuur van uw zorgaanbieder. 
 • U kunt altijd kosteloos vervroegd aflossen. Hier leest u hoe u dit moet doen.
   
¹ Infomedics Betaalplan is een beperkt doorlopend goederenkrediet. Infomedics treedt op als verbonden bemiddelaar, geregistreerd onder AFM vergunningsnummer 12042000. Na acceptatie van uw kredietaanvraag krijgt u kredietruimte (kredietlimiet) tot uw beschikking. Binnen uw kredietruimte van 14 dagen kunt u zorgrekeningen vanuit het krediet laten betalen.
Geld lenen kost geld

Rekenvoorbeeld

Wij hebben een rekenvoorbeeld voor u gemaakt, zodat u beter inzicht heeft in de totale prijs die u moet betalen wanneer u kiest voor het Infomedics Betaalplan. 

Rekenvoorbeeld 2021

Wilt u verder nog iets weten?

Meer weten?

Neem contact op!

Wilt u weten hoe u meer weten over Infomedics Betaalplan of een aanvraag indienen? Neem contact op met onze Servicedesk via 088 - 44 46 955. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Wilt u meer weten over onze rechten en plichten of over uw rechten en plichten? Hieronder download u het Privacy Statement.