Wat was er veranderd?

CZ hanteerde tussen mei en 5 juli een andere werkwijze. Daardoor controleerden wij tijdens die periode niet langer of uw behandelingen vergoed werden vanuit uw aanvullende tandverzekering. Dit was van toepassing op alle aanvullende verzekeringen die onder CZ vallen:

  • CZ
  • Ohra
  • Nationale Nederlanden
  • Just

Tijdens de genoemde periode kreeg u dus rekeningen voor het totaalbedrag van uw behandeling(en). Om alsnog een vergoeding vanuit uw aanvullende tandverzekering te krijgen kon u deze rekeningen zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. U kunt dat nu nog steeds doen.

Terug naar de oude situatie

Voor behandelingen vanaf 5 juli krijgt u weer rekeningen waarbij we wél gecontroleerd hebben op een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Precies zoals u dat van ons gewend was.

Krijgt u toch een rekening voor de hele behandeling? Dan heeft dat waarschijnlijk te maken met afspraken tussen uw zorgaanbieder en Infomedics. U kreeg dan ook vóór mei 2022 al rekeningen die u zelf moest declareren.

Zelf vergoeding aanvragen

Hebt u een aanvullende tandverzekering en staat op uw rekening niet vermeld dat wij deze al bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd hebben? Dan kunt u de rekening zelf declareren bij uw zorgverzekeraar om alsnog in aanmerking te komen voor een vergoeding.  Declareren gaat het makkelijkst en snelst via de MijnOmgeving of de app van uw zorgverzekeraar. Maak een foto van uw papieren rekening of download de pdf van uw digitale rekening. U stuurt de foto of het pdf bestand vervolgens mee bij het indienen van uw declaratie.

Als u recht heeft op een vergoeding dan wordt de vergoeding meestal binnen 2 weken aan u uitbetaald. Hiermee hebt u voldoende tijd om de rekening met het totaalbedrag van de behandelingen op tijd (binnen 30 dagen) aan Infomedics te betalen.

Hier vindt u uitleg over zelf declareren:

 

Meer tijd nodig? Vraag uitstel aan.

Hebt u meer tijd nodig om de rekening bij uw zorgverzekeraar te declareren? Of bent u nog aan het wachten tot de vergoeding uitbetaald wordt? Geen probleem. U kunt uw rekening van Infomedics op 2 manieren maximaal 4 weken uitstellen:

  • via onze digitale assistent Ella (altijd maximaal aantal dagen uitstel)
  • op de betaalpagina van uw rekening (u kiest zelf uw nieuwe betaaldatum)

Start hieronder een chat of vul het betalingskenmerk (omschrijving) van uw rekening in om de betaalpagina van uw rekening te bekijken.

Chat met digitale assistent Ella

Betaalpagina van uw rekening bekijken